Jouw hulpvraag

Davy Melissen
Davy Melissen

Jouw hulpvraag mag heel breed zijn. Ik ben benieuwd waar jouw talent ligt en op welk vlak jij dagelijks op topniveau probeert te presteren.

Mensen delen in contact vaak snel hun diepste gevoelens en gedachten met me. Ik krijg vaak terug dat mijn open houding, waarbij ik -waar nodig en gepast- ook onthullingen uit mijn eigen leven doe, een laagdrempelige werking heeft. Mensen die met mij in gesprek willen hebben de meest uiteenlopende vragen over zichzelf, in relatie met anderen. Ze hebben betrekking op de verschillende levensgebieden, vraag ze jezelf maar eens af:

Hou ik voldoende van mezelf?

Voel ik voldoening over hoe mijn leven er nu uitziet?

Ben ik tevreden met mijn opvoeding of heb ik essentiƫle zaken gemist?

Ben ik tevreden met wie ik ben, met wat ik doe en hoe ik dit doe?

Sta ik mezelf toe om te ontspannen, gun ik dit mezelf?

Mag ik me kwetsbaar voelen?

Neem ik voldoende tijd voor mezelf, doe ik ook dingen alleen?

Leef ik in het hier en nu, of word ik teveel gehinderd door ervaringen uit het verleden en/of zorgen over de toekomst?

Word ik vaak gehinderd door ingewikkelde gedachten?

Maak jij keuzes voor jezelf of denk je daarbij voornamelijk aan anderen?

Weet ik eigenlijk wel wat ik voel?

Ik ben heel benieuwd waar jouw vragen liggen, wat er in jouw binnenwereld speelt, waar jij vastloopt en (even) hulp bij nodig hebt. Ik kan je gids en sparringpartner zijn in de zoektocht naar jezelf, ik kan je verder helpen, je helpen jezelf beter te begrijpen en de beste versie van jezelf te worden. Ik kan je steunen bij het vinden van je ware identiteit, je passie en je dromen, ik kan je helpen de druk aan te kunnen. Ik help je uit de war en uit je dip, zorg de mist weer optrekt.

Misschien ben je -wat de maatschappij dan noemt- al heel succesvol en mag je (ook letterlijk) niet klagen, maar voel je het eigenlijk helemaal niet zo. Wellicht kun je moeilijk omgaan met de druk en de hoge verwachtingen door jouw succes. Of misschien zit het leven juist niet mee; hebben er vele nare gebeurtenissen plaatsgevonden, is het je allemaal te veel en weet je even geen richting te bepalen. Als een gids zal ik met je gaan zoeken naar de oorsprong van je klachten en je helpen te kiezen hoe je verantwoordelijkheid kan nemen in de keuze waarop je met je situatie omgaat. Zo vergrootte de regie op jouw leven. Zonder wrijving geen glans; dus we zullen jouw schaduwkant moeten belichten, al kan het soms pijnlijk zijn om op deze wijze naar jezelf te kijken. Ik zal niet schrikken van je verhaal, blijf dichtbij je en zal maximaal oordeelsvrij luisteren, maar zal waar nodig (stevige) reflectie bieden. Ik geef je daarbij mijn meest kostbare bezit: mijn volledige tijd en aandacht. Van jou vraag ik intrinsieke motivatie tot verandering en volledige openheid, omdat ik geloof dat wat gedeeld kan worden, draaglijk wordt. 

Het proces van groei

In mijn werk als GZ-Psycholoog heb ik door de jaren van verschillende kanten kunnen zien hoe zwaar en oneerlijk het leven kan zijn. De cliĆ«nten die ondanks alle (genetische) pech werkelijk gemotiveerd zijn/geraken om kritisch naar zichzelf en hun meest donkere schaduwkant te kijken, en een zeer sterke intrinsieke motivatie hebben om werkelijk te veranderen, hebben daarbij de grootste kans op structureel succes. Het is een feestje en eer voor mij om dit proces van nabij te mogen begeleiden, leiden en te observeren. De regie blijft tijdens het gehele proces bij jou, want jij bent immers verantwoordelijk voor je eigen gevoelens en gedrag en de keuzes die je maakt. Mijn jarenlange ervaring in het werken met zeer complexe mensen, neem ik samen met mijn kennis van de psychologie uiteraard mee in het contact met jou.